Strafbeschikking / OM-hoorzitting

De rechter staat buitenspel, maar wij letten op de spelregels.​

Vindt het Openbaar Ministerie dat er voldoende bewijs is in uw strafzaak? Dan kan een officier van justitie u een strafbeschikking toesturen. Ook kunt u worden uitgenodigd voor een gesprek bij het Openbaar Ministerie om daar met de officier over een mogelijke straf te praten. Dit noemen we een OM-hoorzitting. Dit gebeurt bij feiten die ook door een rechter bij een eerste keer niet heel zwaar gestraft worden. Let wel: u kunt nog steeds een taakstraf, geldboete of rijontzegging opgelegd krijgen. Neem vrijblijvend contact op om samen de juiste juridische weg te bewandelen.

Geen rechter, wel een uitspraak

Goed om op te merken: bij dit soort zittingen is geen rechter aanwezig! De officier van justitie is bevoegd om zelfstandig een straf aan u op te leggen. Des te belangrijker dus om bijstand te krijgen van een strafrechtadvocaat, zodat u niet alleen tegenover de officier van justitie komt te zitten. Wij letten er namens u op dat alle spelregels worden nageleefd.

Bijstand van een gespecialiseerde advocaat

Mr. Buchele en mr. Kriekaard handelen proactief. Dit betekent dat wij al vóór de hoorzitting proberen om de zaak geseponeerd te krijgen. Lukt dit? Dan wordt de zaak (eventueel onder voorwaarden) geseponeerd. Tijdens de zitting wijzen wij de officier van justitie op eventuele bewijsproblemen. Mocht er wel een straf aan u worden opgelegd, dan zorgen wij ervoor dat bij het bepalen van de straf rekening wordt gehouden met uw verhaal en persoonlijke omstandigheden.

Bent u het niet eens met de uiteindelijke straf? Dan kunnen wij namens u in verzet gaan, zodat de zaak alsnog wordt voorgelegd aan een rechter. Uiteraard staan wij u ook tijdens die zitting bij.

Buchele & Kriekaard Strafrechtadvocaten

Wilt u zeker weten dat u de best mogelijke juridische bijstand krijgt? Dan moet u bij ons zijn! Wij weten als geen ander welke punten we naar voren moeten brengen bij de rechtbank en onze advocaten met winnaarsmentaliteit denken altijd in mogelijkheden. Bij ons kantoor kunt u rekenen op een uitstekende strategie, goede bereikbaarheid en heldere communicatie. Uw dossier krijgt de aandacht die het verdient, omdat wij er alles aan doen om samen het beste resultaat te behalen. Uw belang is ons belang en wij laten geen enkele kans onbenut om uw zaak te winnen! Zet vandaag nog de eerste stap naar het succesvol afsluiten van uw zaak.

Specialisaties